Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Superfan maakt binnen twee maanden tweehonderd ritjes in nieuwe Toverland-attractie

26-08-2023, 13.23 uur

De nieuwe attractie Pixarus in Toverland valt in de smaak bij een 16-jarige fan. Sinds de opening van de vliegtuigmolen, nog geen twee maanden geleden, stapte Jaylon Valke uit Schinveld er maar liefst tweehonderd keer in. Die mijlpaal werd gisteren bereikt. De knul is niet van plan om te stoppen: hij gaat nu op weg naar vlucht nummer driehonderd.

Pixarus is een attractie van het type sky fly, gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Het gaat om een draaiende arm met aan één van de uiteindes twaalf stoeltjes. Die vliegen met zo'n 30 kilometer per uur door de lucht, terwijl de passagiers zelf kunnen proberen om over de kop te gaan met behulp van twee vleugels met handvatten.

"Het voelt heel erg uniek om zelf de macht in handen te hebben", vertelt de liefhebber aan Looopings. "Dat maakt Pixarus zo leuk: ieder rondje is anders." Inmiddels heeft Valke het maken van de inversies aardig onder de knie. "Ik begon met veertien rolls, nu maak ik er vaak rond de dertig à veertig."

Favoriete plekken
De vaste bezoeker heeft ook favoriete plekken in de tientallen meters hoge vliegtuigmolen: stoel nummer drie en stoel nummer tien. Beide zitjes hebben allebei andere kenmerken, aldus de tiener. "Nummer drie zorgt voor veel rolls achter elkaar, terwijl je in nummer tien lekker lang over de kop blijft hangen."

De opening van Pixarus vond plaats op 1 juli. Sindsdien hield Valke het aantal vluchten minitieus bij. Het verhaal achter de attractie gaat over tovenaar Merlijn Ambrosius, die de bezoekers vliegles geeft. Een woordvoerster van Toverland zegt blij te zijn dat Pixarus zo populair blijkt. "We vinden het ontzettend leuk dat Jaylon er al tweehonderd ritjes op heeft zitten: een hele prestatie", laat ze weten.

Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be