Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Ook in Alkmaar ophef over kermispiemels: 'Treurig en onwenselijk'

31-08-2023, 15.21 uur

Kermisknuffels in de vorm van piemels blijven voor commotie zorgen. Nadat afgelopen week al een politieke partij in de Gelderse gemeente Berkelland aan de bel trok over de kermispiemels, is er nu ook ophef ontstaan in Alkmaar. De lokale fractie van de ChristenUnie wil dat de omstreden knuffels zo snel mogelijk van het kermisterrein verdwijnen.

De kermis in Alkmaar duurt van vrijdag 25 augustus tot en met zondag 3 september. Bij spelletjes en gokautomaten zijn de pluchen piemels - in verschillende soorten en maten - razend populair. Toen raadsleden Ronald van Veen en Johannes Knecht dat ontdekten, klommen ze in de pen.

Ze hebben schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan het Alkmaarse college. "Het is in de huidige situatie op de Alkmaarse kermis dus mogelijk dat een jong kind een spel wint en een penisknuffel mag uitkiezen", concluderen de politici. "Wij vinden dit treurig en onwenselijk en vinden dat dit in onze gemeente niet mogelijk zou moeten zijn."

Voor volwassenen
Van Veen en Knecht vinden de prijzen - ondanks hun schattige uiterlijk - behoorlijk ongepast voor jeugdige kermisbezoekers. Ze scharen de geliefde knuffels naar eigen zeggen onder "erotische producten voor volwassenen".

De heren beweren dat meerdere ouders de kermis dit jaar links laten liggen vanwege de aanwezigheid van de snoezige piemels. "De penisknuffels zorgen ervoor dat mensen de kermis vermijden: jammer voor hen en jammer voor de ondernemers die hun aanwezigheid en dus omzet moeten missen."

Penisknuffelverbod
Daarom vraagt de ChristenUnie om maatregelen. "Welke mogelijkheid heeft het college om dergelijke producten niet aan te bieden aan kinderen tijdens evenementen in Alkmaar?", willen de raadsleden weten. Ze suggereren om een penisknuffelverbod op te nemen in evenementenvergunningen of de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be