Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

3D-model op dronefoto geplakt: dit wordt het nieuwe Efteling Grand Hotel

03-09-2023, 22.46 uurBeeld: @Coshira_, @RingelbergNick

Een bijzondere fotomontage laat zien hoe het nieuwe Efteling Grand Hotel zich gaat verhouden tot de omgeving. In het entreegebied van de Efteling wordt gewerkt aan een groot hotelcomplex met zeven verdiepingen. Een Efteling-liefhebber en grafisch vormgever creëerde een gedetailleerd 3D-model van het toekomstige bouwwerk.

De maker, die zichzelf online Coshira noemt, gebruikte bouwtekeningen en ontwerpen om het nieuwe hotel zo waarheidsgetrouw mogelijk na te bootsen in de computer. Vervolgens plaatste hij het digitale model in een luchtfoto die dronevlieger Nick Ringelberg deze week van het bouwterrein heeft gemaakt.

Het eindresultaat geeft een goed beeld van de toekomstige situatie, inclusief de grootte van het hotel ten opzichte van bijvoorbeeld Fata Morgana en entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen. Alleen het gebied eromheen en de landschappelijke indeling moeten we er nog even bij fantaseren.

Prefabdelen
Het Efteling Grand Hotel gaat naar verwachting in 2024 open. De afgelopen maanden gebeurde er zeer weinig op de bouwplaats. Daar komt binnenkort verandering in: nu de zomervakantie is afgelopen, kan begonnen worden met het plaatsen van prefabdelen. De complete gevel wordt op een andere locatie opgemetseld.

















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be