Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: dit gaat schuil achter Holle Bolle Gijs in de Efteling

04-09-2023, 16.01 uurBeeld: Rik Verdonschot

Benieuwd naar de werking van Efteling-bewoner Holle Bolle Gijs? Dankzij onderhoudswerkzaamheden kunnen we zien wat er schuilgaat achter de beroemde papiervreter. Door het omhulsel van één van de Gijzen weg te halen, kwam de techniek tevoorschijn.

Het gaat om Speeltuin Gijs, de Holle Bolle Gijs op het Anton Pieckplein. Dat was in 1959 de eerste permanente Gijs in het sprookjespark. Op dit moment ondergaat de veelvraat een opknapbeurt. In de tussentijd is de zuiginstallatie zichtbaar: een gebogen, uitlopende koker bovenop een grote kist.

Het systeem zorgt er normaal gesproken voor dat de pratende afvalbak papierpropjes en ander afval door zijn mond naar binnen zuigt. In de Efteling staan anno 2023 in totaal tien Gijzen. Ze werken allemaal op ongeveer dezelfde manier.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be