Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Eindhoven Zoo

Halloween in de dierentuin: kerkhof met uitgestorven dieren

07-09-2023, 18.07 uur

De Brabantse dierentuin Dierenrijk staat tijdens Halloween stil bij dieren die al uitgestorven zijn. Als onderdeel van halloweenfestival Boeh in de Zoo kunnen bezoekers - heel toepasselijk - een kerkhof met uitgestorven dieren bezoeken. Daar bevinden zich grafzerken van bijvoorbeeld de gouden pad, de dodo, de buidelwolf en de wolharige mammoet.

"Halloween staat voor griezelen, maar in onze dierentuin willen we er ook een stukje educatie aan koppelen", vertelt parkmanager Sander van der Heul aan Looopings. "Door de aandacht te vestigen op dieren die inmiddels uitgestorven zijn, vragen we ook aandacht voor het verlies van biodiversiteit."

De grafzuilen tonen een silhouet van een dier dat ooit op aarde leefde. Daarbij wordt vermeld wanneer het dier voor het laatst gezien is, waar het leefgebied zich bevond en waarom de diersoort uitgestorven is. Vaak gaat het om oorzaken die samenhangen met menselijke activiteit. "Daarom geven we ook aan wat bezoekers zelf kunnen doen om de natuur te helpen en wat de rol van dierentuinen is."

Wake-upcall
Een laatste grafsteen is gereserveerd voor de ijsbeer, die weliswaar nog niet uitgestorven is. Het moet een wake-upcall zijn voor het publiek, aldus Van der Heul. "Het leefgebied van de ijsbeer staat zwaar onder druk. Als we zo doorgaan, zal het dier uiteindelijk ook uitsterven."

Boeh in de Zoo vindt voor de tweede keer plaats. Men zorgt ook voor een spooktunnel, een speurtocht langs vogelverschrikkers, griezelige aankleding en extra knutselactiviteiten. Het evenement duurt een stuk langer dan vorig jaar, namelijk van zaterdag 30 september tot en met zondag 29 oktober.



Meer Eindhoven Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be