Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-medewerker laat jongen zijn eigen graffiti wegpoetsen

09-09-2023, 09.03 uurBeeld: Lisa Sneyders

Een Efteling-bezoeker is vandaag betrapt toen hij graffiti aanbracht in een wachtrij. De knul stond te wachten voor houten achtbaan Joris en de Draak. Daar besloot hij met een stift iets op de muur te kalken. Een medewerker zag het gebeuren en greep in. Hij overhandigde een emmer aan de jongen.

Vervolgens kreeg de dader de opdracht om de geschreven tekst zelf weer weg te poetsen. Dat meldt Lisa Sneyders in de Facebook-groep Efteling Abonnementhouders. Zij maakte de situatie van dichtbij mee. "Ik heb vandaag iets gezien dat ik vaker zou willen zien", schrijft ze.

"Personeel geeft jongen een emmer. Hij mag het er lekker allemaal afschrobben, terwijl leraar en personeelslid hem in het oog houden. Harde karma als je het mij vraagt!"

Beveiliger
De aanpak van de Efteling-werknemer zorgt op social media voor een hoop positieve reacties. In mei vorig jaar handelde een beveiliger op dezelfde manier bij een vergelijkbaar voorval, ook bij Joris en de Draak.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be