Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Fan zet zelf exclusieve Efteling-muziek op Spotify

30-09-2023, 16.00 uur

Op Spotify is heel veel bijzondere Efteling-muziek toegevoegd. Het gaat niet om officiële publicaties van het attractiepark: een fan heeft het heft in eigen hand genomen. Op een Spotify-account met de naam Theme Park Music verschenen tientallen Efteling-nummers die nog nooit eerder zijn uitgebracht.

De Efteling voegt af en toe zelf muziek toe aan streamingdiensten, maar veel Efteling-melodieën ontbraken nog online. Daar besloot de fan verandering in te brengen door zelf een hoop exclusieve tracks te uploaden op Spotify. Hoe diegene aan de muziek komt, is niet duidelijk.

Dankzij Theme Park Music kunnen we nu overal luisteren naar de deuntjes van Symbolica, de voorshows van Baron 1898, de landen van Carnaval Festival, de verhalen en wachtrijmuziek van Villa Volta, de soundtrack van Max & Moritz en het thema van de Parkeerpromenade.

Danse Macabre
Ook een extra compositie van Fata Morgana - Market Place - en nummers van de Bob, Fabula, Station de Oost, De Zes Zwanen, De Oude Tufferbaan en Joris en de Draak staan nu op Spotify, net als de nieuwe muziek van In den Swarte Kat en De Laetste Hoop: de kruidenierszaak en toiletten bij de nieuwe attractie Danse Macabre.

Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat de Efteling bij Spotify een verzoek indient om het auteursrechtelijk beschermde materiaal weer te laten verwijderen. De illegale uploads leggen ook een breder probleem bloot: onder fans is veel belangstelling voor dergelijke publicaties, maar de Efteling voorziet zelf niet in die behoefte.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be