Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Failliete bouwer Efteling Grand Hotel lijkt gered: 'Goed nieuws'

06-10-2023, 11.47 uurBeeld: @RingelbergNick

Een opluchting voor de Efteling: de failliete bouwer van het Efteling Grand Hotel lijkt gered. Bouwbedrijf Byldis moet in het attractiepark een gloednieuw hotelcomplex uit de grond stampen. Afgelopen maand werd duidelijk dat de firma diep in de financiële problemen zat. Nu schiet een Duitse investeerder te hulp.

Investeringsmaatschappij Mutares uit München is van plan om Byldis in te lijven. De bedrijven hebben daar donderdag toestemming voor gevraagd aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM). "Mutares Holding Netherlands B.V. wil Holland Industrial Construction Systems Coöperatief U.A. (Byldis) overnemen", valt te lezen in een melding op de ACM-website.

Mutares Holding Netherlands is een vennootschap dat speciaal voor deze transactie is opgericht. De aandelen zijn in handen van de Duitse firma. Byldis was al jaren op zoek naar een nieuwe eigenaar vanwege aanhoudende financiële moeilijkheden. In september 2023 barstte de bom, toen men uitstel van betaling aanvroeg. Enkele dagen later werd het bedrijf officieel failliet verklaard. Byldis-directeur Jacco van Dijk vertrok per 1 oktober.

Onvermijdelijk
De Efteling verkeert de laatste paar weken in onzekerheid over de bouw van het Efteling Grand Hotel, dat in 2024 open moet gaan. Een woordvoerder liet in eerste instantie weten dat de bestaande planning aangehouden zou worden. "Deze situatie heeft nog niet voor vertraging gezorgd", werd beweerd. Inmiddels lijkt vertraging onvermijdelijk.

Dat de leverancier hoogstwaarschijnlijk wordt overgenomen, noemt een Efteling-voorlichter "goed nieuws". "Het betekent dat we verder kunnen. Het is echter nog niet bekend wat de planning zal zijn." Eigenlijk hadden de prefab-onderdelen voor het hotel na de zomervakantie moeten arriveren op de bouwplaats.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be