Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Man valt 5 meter naar beneden bij afbreken van kermisattractie Oktoberfest

07-10-2023, 11.18 uur

Op het terrein van het wereldberoemde Oktoberfest in München is een 50-jarige man ernstig gewond geraakt. Het populaire Duitse volksfeest, dat jaarlijks miljoenen mensen op de been brengt, duurde tot en met dinsdag 3 oktober. Woensdag werd begonnen met het afbreken van de bierhallen en attracties.

Op vrijdagochtend vond het ongeluk plaats. Een medewerker van een attractie viel daarbij zo'n 5 meter naar beneden, melden de plaatselijke autoriteiten. Daarbij liep het slachtoffer zware verwondingen op. Collega's die het ongeval zagen gebeuren, waarschuwden de hulpdiensten.

Brandweer en ambulance kwamen ter plaatse. Een spoedarts constateerde dat de gezondheid van de man achteruitging. Vervolgens is de vijftiger naar de spoedeisende hulp gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is niet bekend. Er loopt een onderzoek naar de oorzaak van het bedrijfsongeval.

Höllenblitz
Tijdens het Oktoberfest vond ook een ongeluk plaats met een attractie. Op zaterdag 16 september botsten twee treinen van de overdekte rollercoaster Höllenblitz bovenop elkaar. Tien passagiers raakten gewond. Drie van hen werden naar het ziekenhuis gebracht. Op vrijdag 22 september ging de achtbaan weer open.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be