Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Video: Disneyland Paris viert honderd jaar Disney met honderd personages

17-10-2023, 22.18 uur

Het honderdjarig bestaan van Disney is maandag uitgebreid gevierd in Disneyland Paris. The Walt Disney Company werd opgericht op 16 oktober 1923. Ter gelegenheid van het jubileum vonden in de Disney-parken verschillende festiviteiten plaats. Zo werden bezoekers van het Disneyland Park 's ochtends vroeg verwelkomd door honderd verschillende Disney-figuren.

Het park ging bij hoge uitzondering voor iedereen extra vroeg open, om 08.30 uur. Een uur later startte een grote openingsceremonie met directrice Natacha Rafalski, de Disneyland-ambassadeurs en honderd leden van vrijwilligersorganisatie VoluntEars. Uit het kasteel van Doornroosje kwamen vervolgens honderd Disney-personages tevoorschijn.

Disney spreekt in een perscommuniqué over "een uniek moment". Verder kwam voorafgaand aan de parade Disney Stars on Parade een speciale jubileumstoet voorbij, met onder andere Mickey en Minnie Mouse en een groep dansers. Voor die act werd een oude wagen van de voorstelling Dream and Shine Brighter hergebruikt.

Fotomomenten
De rest van het programma bestond uit meet-and-greets met Disney-iconen in hun jubileumoutfit in beide parken, al liepen die fotomomenten uit op chaos vanwege de enorme populariteit. Nog voordat de figuren ten tonele verschenen, moesten de wachtrijen afgesloten worden.

's Avonds was na de avondspektakels Disney Dreams en Avengers: Power the Night nog een bescheiden slotvoorstelling te zien. Videoprojecties op Le Château de la Belle au Bois Dormant en The Twilight Zone Tower of Terror brachten een eerbetoon aan honderd jaar Disney. De productie droeg de titel A Constellation Celebration.



Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be