Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Sprookjesbos is voortaan een apart themadeel in de Efteling

13-11-2023, 20.33 uur

De Efteling maakt voortaan gebruik van een andere parkindeling. Op de nieuwe winterplattegrond van het attractiepark wordt het Sprookjesbos gezien als een apart themadeel, naast de bestaande rijken Marerijk, Anderrijk, Reizenrijk, Ruigrijk en Fantasierijk.

Voorheen was het Sprookjesbos onderdeel van Marerijk. Nu is het sprookjesgebied een aparte afdeling op de plattegrond. De aanpassing heeft te maken met "wayfinding", vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings.

"Uit onderzoek is gebleken dat gasten het Sprookjesbos als een apart gebied ervaren en dit ook graag op die manier terugzien." We moeten het bos echter niet gaan zien als een volwaardig rijk, aldus de voorlichter. "Het is een losstaand immersief gebied, dat aan Marerijk hangt."

Kleuren
Om die reden wordt op de kaart gebruikgemaakt van vergelijkbare kleuren: Marerijk is donkergroen, het Sprookjesbos lichtgroen. Ook souvenirwinkel In den Ouden Marskramer, gelegen bij de in- en uitgang van het bos, wordt nu bij het Sprookjesbos gerekend.

Het Sprookjesbos, geopend in 1952, telt dertig uitbeeldingen. Als extra attractie in het parkdeel noemt men het Openluchttheater, waar voorstellingen met Sprookjesboom-handpoppen worden opgevoerd. Het sprookje De Zes Zwanen, voorzien van een boottocht, is volgens de plattegrond geen aparte attractie.







Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be