Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
ZooParc Overloon

Meer Duitsers in Nederlandse dierentuin dankzij samenwerking

24-11-2023, 14.54 uur

Een dierentuin in Noord-Brabant heeft zichzelf dit jaar in de kijker gespeeld bij het Duitse publiek. ZooParc Overloon ging een samenwerking aan met het Duitse dierenpark Tiergarten Kleve. Dankzij het partnerschap kwamen er "aanzienlijk meer" Duitsers naar Overloon, meldt moederbedrijf Libéma.

Bezoekers van beide tuinen werden dit jaar gestimuleerd om ook een kijkje te nemen bij de concullega over de grens. Zo kregen abonnementhouders van ZooParc korting in Kleve en vice versa. Ook deelde men speciale bingokaarten uit. Deelnemers moesten beide parken bezoeken om de kaart vol te krijgen.

Verder rijden in de regio bussen rond met reclame voor allebei de bestemmingen. De campagne had effect: volgens ZooParc steeg het aandeel Duitse gasten van 20 naar 25 procent van het totaal. Parkmanager Roel Huibers van ZooParc Overloon spreekt over een succes.

Europese Unie
Het samenwerkingsverband werd mogelijk gemaakt door een speciaal programma voor Nederlands-Duitse projecten, medegefinancierd door de Europese Unie. ZooParc Overloon en Tiergarten Kleve liggen op ongeveer veertig minuten rijden van elkaar.

Meer ZooParc Overloon
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be