Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Foto's: dit is Bellewaerde Kerst, de winteropening van Bellewaerde Park

10-12-2023, 19.58 uur

Beeld: Nick Jespers, Jelmen Pretparkfans, Leroy pretparkfan, Laafsekikkers

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park is de komende weken te bezoeken in winterse sferen. Voor het eerst in dertien jaar openen de poorten tijdens de wintermaanden. Het evenement kreeg de titel Bellewaerde Kerst. Er werd geïnvesteerd in driehonderd kerstbomen en kilometers kerstverlichting.

Daarnaast hebben enkele attracties een winterthema gekregen. Zo heet de overdekte rollercoaster Huracan nu Winter Express, met aangepaste decors en een andere soundtrack. Boomstambaan River Splash wordt 's winters Kerstbûches genoemd. Bij de Koffietassen - tijdelijk Santa's Kitchen - maakt men gebruik van lichteffecten en rook.

Ook drie kinderattracties zijn voorzien van een winterse benaming: Santa's Balloons, Santa's Candyshop en Rudolph's Ride. In de 4D-bioscoop wordt Sleigh Ride 4D vertoond. Treintje Bengal Express fungeert als statisch decorstuk. Ook wildwaterbaan Bengal Rapid River, vrijevaltoren Screaming Eagle, waterbaan Niagara, vaartocht Jungle Mission en waterglijbaan Big Chute blijven dicht tijdens Bellewaerde Kerst.

Springkussens
Op de parkeerplaats naast Niagara is een tent neergezet met springkussens en speeltoestellen voor kinderen: Santa's Playground. Meerdere keren per dag wordt de Winter Wonder Show opgevoerd, met illusies, acrobatiek, dans en zang. Verder kunnen bezoekers op de foto met de Kerstman. Vanaf vrijdag 22 december is ook een kerstparade te zien.





































































Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be