Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Veel loopbanden op parkeerplaats Disneyland Paris staan weer stil

16-01-2024, 15.51 uur

Disneyland Paris heeft nog steeds grote moeite om loopbanden operationeel te houden. De rolbanen op de parkeerplaats moeten extra comfort bieden voor bezoekers die vanaf hun auto naar de ingang van de Disney-parken wandelen. Jarenlang was de apparatuur buiten gebruik na een overstroming.

Na een grootschalige renovatie werden afgelopen zomer de eerste loopbanden weer in gebruik genomen. Toch blijkt het draaiende houden van het systeem in de praktijk behoorlijk lastig. Een half jaar nadat het probleem grotendeels opgelost leek te zijn, staan veel loopbanden stil.

Er vinden van tijd tot tijd wel werkzaamheden plaats. Toch is het vandaag de dag haast ondenkbaar dat álle moving walkways functioneren. "Dit gebied wordt opgeknapt zodat je er in de toekomt van kunt genieten", staat op bordjes bij afgesloten rolbanen.

Busstation
De verschillende loopbanden bevinden zich onder twee uitgestrekte overkappingen van respectievelijk zo'n 400 en 200 meter lang. Ze starten ongeveer halverwege het parkeerterrein en ze komen uit bij het busstation van het Disney-resort. Voorlopig moeten bezoekers er rekening mee houden dat meerdere banden uit staan.







Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be