Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Stoomtrein Efteling deze week onaangekondigd dicht

14-12-2023, 21.20 uurBeeld: @84eric

Bezoekers van de Efteling kunnen deze week onverwachts geen ritje maken in de Stoomtrein. De nostalgische attractie is sinds maandag gesloten vanwege werkzaamheden bij het Efteling Grand Hotel, bevestigt een woordvoerster aan Looopings. Het is de bedoeling dat de trein aanstaande zaterdag weer rijdt.

De sluiting was vooraf niet aangekondigd op de openbare onderhoudskalender, te vinden op de Efteling-website. In de Efteling-app valt momenteel te lezen dat de Stoomtrein niet operationeel is "vanwege een langdurige storing of slecht weer". Dat klopt dus niet.

Het spoor loopt langs de bouwplaats van het toekomstige hotel, gelegen tussen entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen en de Pardoes Promenade. De afgelopen maanden gebeurde daar weinig. In januari start de volgende bouwfase. De opening van het hotel werd onlangs uitgesteld van eind 2024 naar de eerste helft van 2025.

Onderhoud
Naast de Stoomtrein zijn op dit moment ook houten achtbaan Joris en de Draak en wildwaterbaan Piraña gesloten voor onderhoud. In het Sprookjesbos ontbreken Doornroosje en De Kleine Zeemeermin.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be