Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dreamland Margate

Concertorganisator Live Nation neemt Engels pretpark over

17-12-2023, 23.59 uur

Een Engels attractiepark komt in handen van een internationale concertorganisator. De Amerikaanse firma Live Nation neemt het klassieke pretpark Dreamland Margate over, geopend in 1880. In Dreamland staat de oudste nog werkende achtbaan van Groot-Brittannië: Scenic Railway uit 1920.

Het park kent een roerige geschiedenis. In de jaren negentig raakte Dreamland in verval, waarna de poorten in 2005 sloten. Alle attracties werden verwijderd, met uitzondering van de rollercoaster. De baan had namelijk een beschermde status. Na een lobbycampagne werd uiteindelijk toch gekozen voor een heropening, met financiële hulp van de overheid.

De Scenic Railway, die in 2008 beschadigd raakte bij een brand, kon gerenoveerd worden. In 2015 ging het park weer open, maar het bezoekersaantal viel tegen. Er dreigde een faillissement. Uiteindelijk lukte het uitbater Sands Heritage om het hoofd boven water te houden. In 2017 werd het Dreamland-merk opnieuw gelanceerd.

Festivalterrein
Sindsdien huisvest het park ook een festivalterrein voor duizenden bezoekers, waar regelmatig bekende artiesten optreden. In 2024 komen andere Madness, Bryan Adams, Simple Minds, Status Quo, Craig David, Paloma Faith en Limp Bizkit langs. Het Dreamland-podium heet Scenic Stage, vernoemd naar de historische achtbaan.

Meer Dreamland Margate
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be