Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kabels gestolen op nostalgische kermis in Leiden

26-12-2023, 15.02 uurBeeld: Sleutelstad e.a.

Een nostalgische winterkermis in Leiden is het slachtoffer geworden van een nachtelijke diefstal. In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 december hebben onbekenden nagenoeg alle stroomkabels van de kermis doorgeknipt en meegenomen. Dat meldt de lokale omroep Sleutelstad.

De nostalgische kramen en attracties, waaronder rups Le Papillon uit 1936 en ouderwetse luchtschommels, staan tot en met zondag 7 januari op het Garenmarktplein. Even dreigde de kermis in het water te vallen door de brutale roof.

Leverancier Super Sound wist de kabels zondag echter direct te vervangen. Daardoor konden de attracties toch gewoon open. De kermis, die op zaterdag 16 december begon, is onderdeel van het evenement Winter Wonder Weken Leiden.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be