Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling voorziet afgelegen parkeerterrein van asfaltmengsel

27-12-2023, 23.45 uurBeeld: @84eric

De Efteling heeft geïnvesteerd in een afgelegen parkeerplaats. Op drukke dagen worden bezoekers tegenwoordig doorgestuurd naar een puinveld, op flinke afstand van het attractiepark. Bij slechte weersomstandigheden kwamen automobilisten daar eerder terecht in de modder.

Inmiddels heeft men gezorgd voor betere omstandigheden op het voormalige weiland. Afgelopen week werden de hoofdbanen van het terrein voorzien van asfaltgranulaat, een korrelig mengsel van verschillende verhardingsmaterialen. "Dit kan veel makkelijker verwijderd worden dan gewoon asfalt en het is milieuvriendelijker", legt een woordvoerster uit.

De oorspronkelijke basis - puingranulaat - bleek niet voldoende. "Er zaten gaten in. Dit is veel sterker en net zo duurzaam." De Efteling mag het alternatieve terrein, gelegen aan de Kaatsheuvelse Dodenauweg, zes jaar lang op maximaal 89 dagen per jaar gebruiken. In november is daarvoor een vergunning verleend.

Noodzakelijk
"Dit terrein zetten we alleen in wanneer dat noodzakelijk is", zei een voorlichter eerder. "Hiermee proberen we de overlast voor onze buren zo veel mogelijk te beperken." Uiteindelijk wordt het gebied teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Door werkzaamheden op de reguliere parkings mist de Efteling momenteel een hoop parkeercapaciteit. Dat zorgt op drukke dagen voor flinke uitdagingen. Deze kerstvakantie worden daarom zelfs auto's doorverwezen naar het bouwterrein van het Efteling Grand Hotel. Een parkeerticket kost 12,50 euro.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be