Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling experimenteert met nieuwe instapmethode bij Vliegende Hollander

03-01-2024, 23.42 uur

De Efteling test deze week een nieuwe manier van instappen bij waterachtbaan De Vliegende Hollander. Medewerkers delen in de wachtrij papieren kaartjes uit aan de bezoekers. Die geven aan in welke rij ze moeten plaatsnemen. Op die manier hoopt men de doorstroming - en daarmee de capaciteit - te verbeteren.

De methode is vergelijkbaar met dive coaster Baron 1898, waar al jaren gewerkt wordt met kaartjes met een rijnummer erop. Bij De Vliegende Hollander vindt het uitdelen van de papiertjes plaats bovenaan de trap richting het station. Dat is de plek waar de wachtrij voor single riders en de reguliere rij samenkomen.

Het moet onduidelijkheid bij het instappen voorkomen. De pilot loopt van dinsdag 2 tot en met zondag 7 januari, vertelt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Hij noemt het "een nieuwe manier van pre-seaten". "De gekleurde tickets worden beneden in de haven weer ingenomen."

Veertien passagiers
De boten van De Vliegende Hollander hebben een bioscoopopstelling, waarbij de vier rijen achtereenvolgens drie, vier, drie en weer vier zitplaatsen tellen. Zo is per boot plek voor maximaal veertien passagiers.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be