Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Probleem bij Stoomtrein Efteling: nog maar één locomotief actief, attractie soms dicht

15-01-2024, 18.19 uurBeeld: @reginakruisheer

De Stoomtrein in de Efteling kampt wederom met een probleem. Idealiter kan de de Efteling drie verschillende locomotieven inzetten op het spoor: Aagje, Moortje en Trijntje. Aagje is al jaren buiten gebruik vanwege problemen met de stoomketel. Daarom reden de afgelopen periode alleen Moortje en Trijntje rond.

Op dit moment is nog maar één van de drie locomotieven actief, bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Bij Moortje werd onlangs de stoomketel afgekeurd, net als eerder al bij Aagje gebeurde. Daarom laat voorlopig alleen Trijntje zich zien. Het zorgt automatisch voor langere wachttijden: op elk station stopt slechts eens per 25 minuten een trein.

Daarnaast heeft Trijntje nog een ander groot nadeel: elke paar dagen moet de locomotief 24 uur lang afkoelen om de ketel te kunnen wassen. Om die reden zal de Stoomtrein tot nader order regelmatig steeds één dag buiten gebruik zijn. Dat was vandaag het geval. Ook aanstaande vrijdag staat de trein stil. De sluitingsdata zijn nog niet zichtbaar op de onderhoudskalender op de Efteling-website.

Levertijden
Vorig jaar had de Efteling maandenlang last van een gelijkaardig probleem. Toen kon Trijntje niet rijden naar aanleiding van een ongeluk, waarbij een vrachtwagen bovenop de locomotief was geknald. Het duurde zo'n twee maanden om de schade te verhelpen, vooral vanwege lange levertijden.

Wanneer de Stoomtrein weer op volle kracht zal rijden, is nog niet duidelijk. De voorlichter weet nog niet wat er nodig is voor de terugkeer van Moortje en hoelang dat in beslag zal nemen. Ook de toekomst van Aagje is nog steeds onzeker. Eerder bleek dat een opknapbeurt van de oude locomotief op een laag pitje stond.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be