Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Oud-ontwerper Europa-Park toont tekeningen van vernieuwde achtbaan

18-01-2024, 16.29 uur

Een voormalig ontwerper van Europa-Park heeft - mogelijk per ongeluk - tekeningen laten zien van een vernieuwde attractie. Daniel Kerscher publiceerde deze week een selfie op LinkedIn. Op de achtergrond zijn verschillende nooit eerder vertoonde designs zichtbaar.

Op sommige ontwerpen is de bekende achtbaan Euro-Mir te herkennen: een spinning coaster in het Russische themagebied, geopend in 1997. Het einde van de levensduur is al een tijdje in zicht. Looopings kon vorig jaar al melden dat er plannen zijn om de achtbaan binnen afzienbare tijd nieuw leven in te blazen.

Kerscher werkte voor Europa-Park van 2016 tot en met 2022. Hij was medeverantwoordelijk voor projecten als Eurosat - CanCan Coaster en vernieuwingen bij wildwaterbaan Fjord Rafting. Het is aannemelijk dat de ontwerper zich in die periode ook gebogen heeft over de toekomst van Euro-Mir.

Karretjes
Of de getoonde concepten nog actueel zijn, is niet duidelijk. Naast de futuristische spiegeltorens zien we aparte tekeningen van de karretjes, ogenschijnlijk in een ruimtethema. Euro-Mir staat nu ook al in het teken van ruimtevaart: bezoekers wanen zich in het Russische ruimtestation Mir.





Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be