Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Spectaculaire beelden uit Phantasialand: achtbanen worden sneeuwschuiver

19-01-2024, 12.41 uur

Beeld: @charlie2015__fotografie, @coastersworld.fr, @maxwallis8

Bezoekers van Phantasialand hebben deze week kunnen zien hoe achtbanen werden ingezet als sneeuwschuivers. De rollercoasters in het Duitse pretpark waren bedekt onder een dikke laag sneeuw. Ondanks de weersomstandigheden maakten lanceerachtbanen F.L.Y. en Taron gewoon testritten. Dat leverde bijzondere beelden op.

Passanten filmden hoe de treinen van beide attracties ervoor zorgden dat de sneeuw alle kanten op vloog. Het veroorzaakte mini-lawines rond de baan. In veel parken kunnen achtbanen niet rijden als er veel sneeuw ligt of als het vriest. Phantasialand vormt een uitzondering.

Zo kan Taron operationeel zijn tot 10 graden onder het vriespunt. De multi-launch coaster van fabrikant Intamin, geopend in 2016, haalt een topsnelheid van 117 kilometer per uur. F.L.Y. komt uit de fabriek van de Nederlandse firma Vekoma. Passagiers leggen het parcours liggend af, alsof ze vliegen. Daarbij bereiken ze een topsnelheid van 78 kilometer per uur.



Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be