Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Toeristenbelasting fors omhoog in regio Disneyland Paris: stijgingen tot 187 procent

20-01-2024, 14.32 uur

De toeristenbelasting in de regio Parijs is deze maand flink verhoogd. Dat gebeurde in aanloop naar de Olympische Spelen, die komende zomer plaatsvinden in de Franse hoofdstad. De stijgingen hebben ook gevolgen voor hotelgasten van Disneyland Paris. Zij zijn tot 187 procent meer kwijt aan belasting.

Zo betalen gasten van vijfsterrenhotels, waaronder het Disneyland Hotel, voortaan 10,73 euro belasting per persoon per nacht, in plaats van 3,75 euro. Een hotel met vier sterren, zoals Disney Newport Bay Club of Disney Hotel New York - The Art of Marvel, moet sinds kort 8,13 euro per persoon per nacht rekenen. Dat was 2,88 euro.

Bij driesterrenhotels steeg de toeristenbelasting van 1,88 euro naar 5,20 euro per persoon per nacht. Voorbeelden in het Disney-resort zijn Disney Sequoia Lodge en Disney Hotel Cheyenne. Wie blijft slapen in Disney Hotel Santa Fe - goed voor twee sterren - zal 3,25 euro per persoon per nacht moeten afdragen in plaats van 1,13 euro.

Miljoenen toeristen
Op die manier hoopt Parijs een graantje mee te kunnen pikken van de populariteit van het internationale sportevenement. De Olympische Spelen worden gehouden van vrijdag 26 juli tot en met zondag 11 augustus. Men verwacht vele miljoenen toeristen.

Bij het boeken van een hotel op de website van Disneyland Paris is alleen een totaalprijs zichtbaar, inclusief belastingen en toeslagen. De toeristenbelasting wordt niet apart gespecificeerd. Daardoor is niet duidelijk in hoeverre de verhogingen worden doorberekend aan de bezoeker. Disney-hotels werken met variabele tarieven.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be