Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Rhône-Alpes

Franse Walibi-vestiging onthult 3D-simulatie van nieuwe single-rail coaster

20-01-2024, 12.47 uur

Het Zuid-Franse pretpark Walibi Rhône-Alpes laat zien hoe een sensationele nieuwe achtbaan eruit komt te zien. Een 3D-simulatie op YouTube brengt niet alleen de rollercoaster Mahuka in beeld, maar ook het omliggende gebied. De attractie wordt onderdeel van de tropische themawereld Exotic Island.

Mahuka is een single-rail coaster van fabrikant Intamin, waarbij het achtbaanspoor oogt als één enkele rail. Daardoor zijn de treinen opvallend smal: alle passagiers zitten in een lange rij achter elkaar. De baan is 600 meter lang en 18 meter hoog, met dertien momenten van gewichtsloosheid.

Een rit bestaat uit drie inversies en twee lanceringen, met een topsnelheid van 67 kilometer per uur. De leverancier gaf het attractietype de naam hot racer. Met de komst van Mahuka viert Walibi Rhône-Alpes in 2024 het 45-jarig bestaan. Het thema, gebaseerd op een verlaten tempel, moet een Indiana Jones-achtige sfeer oproepen.



Meer Walibi Rhône-Alpes
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be