Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: Efteling-bezoekers proberen Gondoletta-bootje te laten kapseizen

31-01-2024, 20.44 uurBeeld: @thom.hesth_

Sommige bezoekers van de Efteling hebben er veel moeite mee om zich te gedragen. Een filmpje toont twee jongens die proberen om een bootje van de Gondoletta te laten kapseizen. Op de beelden, die vanmiddag zijn opgenomen, is te zien hoe de opvarenden hun vlot bewust hevig heen en weer laten schommelen.

Dat is ten strengste verboden. Het kan leiden tot gevaarlijke situaties, waarbij personen te water raken. Bovendien is het mogelijk dat de boten loskomen van de staalkabel waarmee ze onder water aan elkaar verbonden zijn.

Het 1081 meter lange Gondoletta-traject wordt in de gaten gehouden met behulp van beveiligingscamera's, die bekeken kunnen worden vanaf de controlekamer van de naastgelegen zwevende tempel Pagode. Of de actie vandaag nog gevolgen heeft gehad voor de schommelaars, is niet bekend.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be