Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Iconische Engelse attractie Hex na negentien maanden weer open

Gisteren, 14.31 uurBeeld: @BelvinBailey, @TowersTimes

Het grootste pretpark van Engeland heeft een iconische attractie heropend. Bezoekers van Alton Towers moesten het draaiende huis Hex de afgelopen negentien maanden missen vanwege technische problemen. Na reparaties en onderhoudswerkzaamheden zijn de poorten vanaf vandaag weer geopend.

Hex is een madhouse van de Nederlandse fabrikant Vekoma, geopend in 2000. De beleving vertelt het verhaal van de Chained Oak Tree. Volgens de lokale legende zou een graaf lang geleden vervloekt zijn door een oude bedelaarster: elke keer dat er een tak van een oude eik viel, zou een familielid sterven.

Daarom werd de boom vastgemaakt met kettingen. In de hoofdshow van de duistere attractie blijkt dat de graaf geëxperimenteerd heeft met één van de gevallen takken. Bezoekers nemen plaatsen op banken, waarna de kamer gaat draaien. Een groot deel van de attractie is gesitueerd in de torens waar het park naar vernoemd is.

Legend of the Towers
De volledige titel luidt Hex - The Legend of the Towers. In 2022 was Hex het grootste gedeelte van het seizoen gesloten. In 2023 ging de attractie enkele weken na de seizoensstart dicht. Vorig jaar kondigde Alton Towers aan dat een heropening gepland was voor 2024.

De afgelopen maanden bleef het stil, maar nu is Hex alsnog weer operationeel. Vandaag start ook Scarefest, het halloweenfestival van Alton Towers. Het is nog wachten op de heropening van een andere attractie: kabelbaan Skyride was voor het laatst in bedrijf in 2022.



Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be