Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
CanevaWorld Resort

Nieuwe attractie in Italiaans pretpark: bezoekers komen terecht in rampenfilms

29-07-2024, 15.24 uur

De nieuwste attractie van het Italiaanse pretpark Movieland draait om rampenfilms. Bezoekers die een ritje maken in Disaster: The Blockbuster Tour wanen zich op de sets van Hollywood-blockbusters als Jaws, King Kong en Twisters. Ze nemen plaats in grote bussen voor een twintig minuten durende tocht langs fysieke en digitale decors.

Afgelopen weekend vond de officiële opening plaats. Daarbij nam directeur Fabio Amicabile zelf plaats achter het stuur van één van de bussen. Het park spreekt over "een buitengewone ervaring voor filmliefhebbers". "Het publiek zal deel uitmaken van de filmscènes, waar ze volledig in ondergedompeld worden."

De rit leidt passagiers onder meer langs een helikopter met een watereffect, een gigantische King Kong-animatronic, een mysterieuze tempel en een horrorhuis. In een grote schuur bevindt zich een gigantisch led-scherm waarmee een tornado wordt nagebootst.

Shark Park
Daarna komt de bus terecht in Shark Park: een combinatie van Jurassic Park en Jaws, waar een moordzuchtige haai voor de nodige commotie zorgt. De rit eindigt met een decor dat in brand vliegt. Onderweg passeren bezoekers ook verschillende bekende filmvoertuigen en een scène geïnspireerd op de iconische misdadigers Bonnie en Clyde.

Disaster: The Blockbuster Tour neemt een behoorlijk oppervlakte in beslag. Het terrein bevindt zich achter de rondrit Magma 2.1, de ingang ligt direct bij de entree van het park. Eerder dit seizoen opende Movieland al 3D-simulator We Are Back, gebaseerd op de Back to the Future-filmreeks.



























Meer CanevaWorld Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be