Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madame Tussauds Amsterdam

Freek Vonk vereeuwigd in Madame Tussauds, inclusief varaan en slang

Vandaag, 17.59 uur

Madame Tussauds Amsterdam heeft Werelddierendag aangegrepen voor het onthullen van een beeld van Freek Vonk. De bekende tv-bioloog staat niet in zijn eentje in het wassenbeeldenmuseum: hij krijgt gezelschap van een varaan en een boa constrictor.

Vonk zegt het een eer te vinden om vereeuwigd te worden in was. Zijn littekens, waaronder een haaienbeet op zijn arm, ontbreken niet. Hij is ook tevreden over de manier waarop zijn varaan Johan werd nagemaakt. "Alles klopt: Johans blik, zijn huidplooien, zijn houding. Als je hem in de ogen staart, voelt het gewoon alsof hij leeft."

Het wassen beeld heeft een plek gekregen in een junglescène, gebaseerd op de expedities van Vonk. De toevoeging werd al in maart aangekondigd. Volgens Madame Tussauds vroegen jonge bezoekers het vaakst naar een beeld van de beroemde avonturier.

Eerbetoon
"We hopen dat dit levensechte wassen beeld niet alleen een eerbetoon is aan zijn werk voor de natuur en dieren, maar ook jonge bewonderaars inspireert om hun eigen avonturen na te jagen", zei toenmalig manager Quinten Luykx er destijds over.

Freek Vonk, gespecialiseerd in slangengif en slangenbeten, is al ruim een decennium niet meer weg te denken uit het Nederlandse medialandschap. Hij presenteert tv-programma's als Freeks Wilde Wereld en Freeks Jungle School. Daarnaast is hij hoogleraar, heeft hij zijn eigen tijdschrift en staat hij regelmatig op het podium voor liveshows.







Meer Madame Tussauds Amsterdam
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be