Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Gardaland Resort

Nieuwe attractie Gardaland wordt 25 meter hoge drop tower

21-03-2024, 14.00 uur

Het Italiaanse pretpark Gardaland opent dit jaar een 25 meter hoge vrijevaltoren. Naast achtbaan Shaman wordt een attractie neergezet van het type drop'n twist, gebouwd door de Italiaanse firma SBF Rides. Een korte video toont hoe men het paarse gevaarte in elkaar zet. De opening vindt naar verwachting plaats in juni.

"Zodra je aan boord stapt, hoor je de tonen van ritueel gezang en word je omringd door raadselachtige glinsterende symbolen en buitengewone lichteffecten", meldt Gardaland. De nog naamloze toevoeging vervangt de oude rollercoaster Sequoia Magic Loop uit 2005, die in 2022 dicht ging en vorig jaar werd afgebroken.

Bij de daadwerkelijke val wordt gebruikgemaakt van "dikke rookwolken". "Je gaat meerdere keren op en neer en draait herhaaldelijk rond de as van de toren." De constructie bevindt zich in een sculptuur van 16 meter hoog, in de vorm van een wolf. Eerder werd aangekondigd dat de attractie in het teken zou staan van indianen.

Croc Drop
Een gelijkaardige attractie van dezelfde fabrikant - inclusief sculptuur - staat sinds 2021 in het Engelse pretpark Chessington World of Adventures. Dat park is net als Gardaland eigendom van recreatiegroep Merlin Entertainments. In het Verenigd Koninkrijk heet de toren Croc Drop.

Overigens is in Gardaland al sinds 1998 een grotere vrijevaltoren te vinden: de 40 meter hoge Space Vertigo van leverancier Intamin, gelegen tussen dive coaster Oblivion en het Flying Island. Die is geschikt voor personen met een lengte vanaf 130 centimeter.



Meer Gardaland Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be