Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Batavia Stad Fashion Outlet

Nieuwe attractie aan de kust: 32 meter hoog reuzenrad Batavia Wheel

29-03-2024, 23.59 uur

Een reuzenrad moet een bezoek aan het bekende winkelcentrum Batavia Stad in Flevoland aantrekkelijker maken. Vlakbij de Lelystadse kust opende vandaag het 32 meter hoge Batavia Wheel. Kaartjes kosten 6 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Het rad, opgebouwd naast het Next Restaurant, wordt geëxploiteerd door Lamberink Events. De initiatiefnemers beloven "een onvergetelijk uitzicht over de stad Lelystad". Wethouder Piet van Dijk verrichtte vandaag de opening van de blikvanger, waarmee ook het toeristische seizoen officieel startte.

"Het Batavia Wheel staat symbool voor de ontwikkeling van de kust", aldus de wethouder. "Het reuzenrad past heel mooi in de plannen die we hebben voor het Bataviakwartier, om dit gebied nog aantrekkelijker te maken." Vorig jaar maakte de gemeente bekend dat het de bedoeling is om in de toekomst onder meer een waterpark te realiseren.

September
Het reuzenrad mag voorlopig drie jaar blijven staan, steeds van maart tot en met september. De attractie gaat naar verwachting dagelijks open van 10.00 tot minimaal 18.00 uur.

Meer Batavia Stad Fashion Outlet
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be