Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Kerkbanken gearriveerd bij nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre

07-05-2024, 17.09 uurBeeld: @EftopWielen

De zitplaatsen van de nieuwe attractie Danse Macabre zijn gearriveerd in de Efteling. Deze week werd begonnen met het naar binnen hijsen van de koorbanken waar bezoekers straks op zullen plaatsnemen. Op een draaischijf komen in totaal zes roterende banken te staan, met drie rijen van zes personen.

Elke kerkbank telt dus achttien zitplaatsen. Samen staan ze op de grote schijf, die een diameter heeft van 18 meter. "Elke kleinere draaischijf kan onafhankelijk van de andere bewegen, maar samen vormen ze soms ook één harmonieus geheel", vertelde technisch ingenieur Remco van Hoek eerder. Inzittenden zullen op die manier "griezelen en dansen op de muziek van Danse Macabre".

De grote schijf zal draaien, stijgen, dalen en in alle richtingen kantelen. Vorige maand werden al onderdelen naar binnen gebracht waar de schijf op zal rusten. De basis van de installatie, een enorme mast, verscheen in september vorig jaar. Men bestelde het ritsysteem - een dynamic motion stage - bij de bekende attractiebouwer Intamin.



Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be