Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Foto's: wachttijd bij nieuwe achtbaan Europa-Park loopt op tot 120 minuten

26-04-2024, 15.59 uur

Bezoekers van Europa-Park moeten vandaag even geduld hebben als ze een ritje willen maken in de nieuwe achtbaan Voltron Nevera. Op de officiële openingsdag van de spectaculaire multi-launch coaster is de wachttijd opgelopen tot 120 minuten. De opening verliep 's ochtends behoorlijk ongeorganiseerd.

Delen van het park werden afgesloten in de hoop de toestroom naar het nieuwe Kroatische themagebied te beperken. Operationeel manager Lukas Metzger probeerde het publiek tevergeefs in zijn eentje tegen te houden. Even later riep een medewerker in paniek dat de achtbaan gesloten zou blijven, maar ondertussen ging de attractie gewoon open. Het zorgde voor zeer chaotische taferelen.

Bovendien traden regelmatig langdurige technische storingen op. Inmiddels draait Voltron soepeler. De ingang bevindt zich voorlopig rechts achter ijssalon Sunce i Lavanda. Daar is een tijdelijke wachtrij ingericht op het terrein van halloween-evenement Traumatica, met hekken en schuttingen.

Provisorisch
Vanuit het Traumatica-gebied loopt een provisorische rij met houten tonnen en touwen richting de daadwerkelijke entree. In de officiële Europa-Park-app valt te lezen dat de wachttijd "90+ minuten" bedraagt. Een hoger getal kan het systeem niet aan.

Op schermen in de omgeving staat in drie talen een boodschap over de drukte. "De wachtrij voor Voltron Nevera is erg lang", luidt de boodschap. "Maak alsjeblieft gebruik van onze attracties met kortere wachttijden" Het park blijft open tot 19.00 uur.

Capaciteit
In theorie bedraagt de capaciteit van Voltron Nevera maximaal 1600 personen per uur. Dat wordt nu nog niet gehaald door kinderziektes. Bovendien staan nog niet alle zeven treinen op de baan. Eén van de voertuigen moest gisteravond gedemonteerd worden nadat de trein onverwachts vastliep.

































Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be