Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
London Eye

Reuzenrad London Eye mag permanent blijven staan

07-05-2024, 23.58 uur

De toekomst van het iconische reuzenrad London Eye is veiliggesteld. Tot nu toe had exploitant Merlin Entertainments toestemming om de toeristische trekpleister te laten staan tot en met 2028. Nu heeft de lokale overheid besloten dat de attractie een permanent onderdeel wordt van de skyline in de Britse hoofdstad.

Raadsleden stemden vandaag unaniem voor het behouden van het 135 meter hoge rad, ook na 2028. De voorwaarden blijven ongewijzigd. Merlin moet bijvoorbeeld 1 procent van de jaaromzet van de attractie investeren in het onderhouden van de constructie en de openbare ruimte eromheen.

Merlin Entertainments zegt verheugd te zijn met het nieuws. Directeur Scott O'Neil noemt het "een mijlpaal voor een historische attractie". "Het is onmogelijk om de skyline van Londen voor te stellen zonder de iconische structuur van de London Eye. Nu de toekomst op de lange termijn verzekerd is, zullen we blijven investeren en de aanwezigheid van Merlin in deze geweldige stad blijven uitbreiden."

Theems
De London Eye, geopend in 2000, ligt aan de zuidelijke oever van de Theems. Het 32 gondels tellende rad draait zo langzaam dat de constructie voor het in- en uitstappen niet stilgezet hoeft te worden. Een rit duurt ongeveer een half uur. Op een steenworp afstand liggen drie andere Merlin-attracties: Shrek's Adventure, Sea Life en The London Dungeon.



Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be