Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Geen straffen na ongeluk met Mega Mindy-attractie in Plopsaland

30-06-2024, 15.16 uur

Plopsaland De Panne is vrijgesproken na een ernstig ongeval met een attractie. In april 2023 raakte een vrouw zwaargewond toen de Mega Mindy Jetski ging draaien voordat ze was ingestapt. Haar kleinzoon viel in het water, het slachtoffer sprong er achteraan.

Ze werd geraakt door een arm van de attractie. Een medewerker was vergeten om een controleronde te doen. Daarom moest niet alleen het management van het attractiepark zich verantwoorden in de rechtszaal, maar ook het personeelslid in kwestie.

De man betuigde meermaals spijt. Hij is deze week schuldig bevonden door de rechtbank. Er wordt echter geen straf opgelegd. Verder is volgens de rechter niet bewezen dat Plopsaland iets fout heeft gedaan. Justitie eiste eerder een boete van 4000 euro. De medische kosten van het slachtoffer worden vergoed via de verzekering van het pretpark.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be