Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Hier komt het nieuwe Efteling-sprookje De Prinses op de Erwt te liggen

31-05-2024, 16.22 uurBeeld: @Coshira_, @RingelbergNick

De Efteling werkt achter de schermen aan de komst van een nieuw sprookje in het Sprookjesbos: De Prinses op de Erwt. Piketpaaltjes in de bosjes verraden waar het sprookjestafereel gerealiseerd zal worden, namelijk in de buurt van het toekomstige Efteling Grand Hotel.

Het gaat om een stuk bosgebied gelegen tussen de holle boom van de Trollenkoning (1988) en de put van Vrouw Holle (1952). Naast de Trollenkoning zijn recentelijk piketpaaltjes verschenen. Vermoedelijk laat een officiële aankondiging van de Efteling niet lang meer op zich wachten.

Looopings kon eind vorig jaar al melden dat De Prinses op de Erwt toegevoegd zou worden aan het Sprookjesbos, als 31e uitbeelding. Er is bewust gekozen voor een sprookje over slapen, in lijn met het nieuwe Efteling Grand Hotel. Dat bouwwerk van zeven verdiepingen verrijst momenteel pal naast het Sprookjesbos.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be