Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
This is Holland

Vliegsimulator This is Holland vernieuwd: nieuwe shows met nieuw gezicht

04-07-2024, 14.01 uur

Vliegsimulator This is Holland in Amsterdam is vernieuwd. De voorshows van de toeristische attractie zijn in een nieuw jasje gestoken. Sinds 2017 nam acteur Peter Lusse de rol van presentator op zich. Hij is nu vervangen door zangeres en actrice Jolijn Henneman.

Zij is bekend van theaterproducties als Mamma Mia en De Tocht. Ook speelde ze in Nieuwe Tijden, Misfit, Moedermaffia en de Studio 100-serie Prinsessia. "Jolijn Henneman vertelt het verhaal van Nederland en haar eeuwenoude strijd tegen het water op meeslepende wijze", laat This is Holland weten.

Daarvoor vonden opnames plaats op verschillende plekken in het land. Men belooft "entertainende shows van speelfilmkwaliteit". "De vernieuwde ervaring maakt het verhaal van Nederland boeiend voor iedereen." Naast de opgefriste presentatie is verouderd beeldmateriaal vervangen.

Spot On Shows
"Hierdoor past het bij de moderne tijdsgeest." Voor de productie werd Spot On Shows uit Amsterdam ingeschakeld, een zusterbedrijf van de Leisure Expert Group en Aniba Entertainment. Na de zomer volgt ook een aanpassing van de hoofdshow, met de daadwerkelijke vliegsimulator.

This is Holland wordt gepromoot als een "5D-flight experience", maar de film zelf is tweedimensionaal: er komen geen 3D-brillen aan te pas. De exploitatie is tegenwoordig in handen van Merlin Entertainments, de groep achter bijvoorbeeld Madame Tussauds en Sea Life Scheveningen.



Meer This is Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be