Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-show Raveleijn onderbroken en ontruimd, maar niet vanwege calamiteit

18-06-2024, 18.51 uurBeeld: Jens van de Nes

Stuntshow Raveleijn in de Efteling is vanmiddag noodgedwongen stilgelegd. Vervolgens werd de tribune direct ontruimd. Er was echter geen sprake van een calamiteit: de showtechniek haperde. Daarom kon de voorstelling niet afgemaakt worden.

Een woordvoerder vertelt dat er een storing optrad bij de vijfkoppige mechanische draak Draconicon. Het vuurspuwende monster was niet meer in beweging te krijgen. Daarop besloot men de show van 15.30 uur vroegtijdig te beëindigen en de toeschouwers te laten vertrekken. Daarvoor klonk een meertalig omroepbericht.

Raveleijn, geproduceerd door het Franse bedrijf Puy du Fou, is de afgelopen jaren meermaals onderbroken voor ernstigere zaken. Voorbeelden zijn demonstraties van dierenactivisten, ongelukken met ruiters en brandjes in het decor. Achter de schermen maakt de Efteling plannen voor een vervangende attractie.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be