Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Video: nieuwe Europa-Park-achtbaan Voltron in pretparkgame Planet Coaster

22-06-2024, 22.46 uur

Een Britse pretparkfan heeft meer dan honderd uur besteed aan een digitale replica van Voltron Nevera, de nieuwe lanceerachtbaan van Europa-Park. Engelsman Dan Richards was zo onder de indruk van de attractie dat hij besloot de toevoeging na te maken in computerspel Planet Coaster.

Zo ontstond een gedetailleerde en vrij realistische versie van Voltron, binnen de beperkingen van de game. Op zijn YouTube-kanaal DigitalDan laat Richards zien hoe de creatie geworden is. "Mijn meest accurate reconstructie ooit", zegt hij. Voor de baan en de omliggende bouwwerken en decoraties waren ruim 200.000 onderdelen voor nodig.

"Voltron Nevera is mijn favoriete achtbaan in de hele wereld", aldus de maker. Hij roemt met name de "verschillende unieke elementen, inversies, meerdere lanceringen - zowel vooruit als achteruit - en heel veel gewichtsloosheid". De attractie staat in het teken van Nikola Tesla, de uitvinder van de wisselstroomgenerator.



Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be