Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Marveld Recreatie

Meer ontwerpen van nieuw pretpark Bommelwereld in making-of-video

26-06-2024, 20.52 uur

De ontwerpers van het nieuwe Nederlandse pretpark Bommelwereld geven een kijkje in de keuken. In een making-of-video komen medewerkers van ontwerp- en decoratiebureau Jora Vision aan het woord. Het bedrijf uit het Zuid-Hollandse Rijnsburg is ingeschakeld om de stripverhalen van Olivier B. Bommel te vertalen tot een overdekt attractiepark.

De documentaire, geproduceerd door Omroep Gelderland, bevat verschillende nieuwe tekeningen van gebouwen en attracties in Bommelwereld. Zo wordt de opzet van een funhouse onthuld. Bezoekers komen terecht in de apotheek van de slechte tovenaar Hocus P. Pas.

Daar raken ze als het ware gehypnotiseerd. Ze komen onder meer bewegende trappen, hindernissen, een spiegeldoolhof en een glijbaan tegen. Verder onthult men de namen van drie attracties: vrijevaltoren De Zware Last, carrousel Vriendelijke Visjes en boomstambaan Razende Rommel.

Werkplaats
De videomakers krijgen ook een rondleiding door de Jora-werkplaats, waar ten tijde van de opnames gewerkt werd aan decoraties voor Emerald Park in Ierland en een sprookjestafereel voor een park in Zuid-Duitsland.



Op de bouwplaats van Bommelwereld, gelegen in Groenlo, is inmiddels de Vekoma-familiecoaster De Bulderbaan opgebouwd. Eigenaar Edwin Bomers toont een ontwerp van de achtbaantrein. In totaal komen in de hal meer dan twintig attracties te staan. De rollercoaster moest als eerste opgebouwd worden.

Opening
De openingsdatum van Bommelwereld staat nog niet vast. Bomers houdt het voorlopig op "medio 2025". "Dat kan 1 juli zijn, dat kan 1 september zijn, dat kan 1 oktober zijn. In die buurt zal ergens de opening gepland zijn."



Meer Marveld Recreatie
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be