Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-waterbaan Piraña weer open na onderhoudsbeurt van bijna acht maanden

28-06-2024, 12.24 uurBeeld: Martin Simons

Efteling-bezoekers hebben wildwaterbaan Piraña bijna acht maanden moeten missen vanwege een grote onderhoudsbeurt. Vandaag gaat de populaire waterattractie uit 1983 weer open voor publiek, een dag eerder dan gepland. Fans kunnen nieuwe decorelementen en watereffecten ontdekken.

Het Efteling-projectteam is "supertrots op het eindresultaat", schrijft projectspecialist Martin Simons op LinkedIn. "Je werkt in de Efteling aan erfenissen van je voorgangers. Met een gezonde dosis respect hebben we de attractie met een groot creatief en technisch team op een 2.0-versie kunnen brengen."

Daarvoor werkten onder meer ontwerpers, uitvoerders, engineers, werktuigbouwkundigen, elektriciens, decorateurs, vormgevers, stukadoors, steigerbouwers, staalbouwers, interieurbouwers en tuinmensen met elkaar samen. "Alles is aangeraakt", aldus Simons.

Natuurlijke omgeving
"Het gebouw, de baan, de pompen, de watervallen, de rotsen, de besturing, de kabels, de leidingen, de effecten, de shop en de natuurlijke omgeving..." Het allerbelangrijkste moet echter nog komen, benadrukt de specialist. "De reactie van onze gasten."

De Piraña werd destijds ontworpen door wijlen Ton van de Ven. Dit keer was Karel Willemen verantwoordelijk voor de thematische aanpassingen. Hij ontwierp bijvoorbeeld nieuw rotswerk, waar gezichten in verwerkt zijn. In totaal trok de Efteling 8 miljoen euro uit om de waterbaan op te knappen.















Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be