Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Groot onderhoud bij Hyperspace Mountain in Disneyland Paris: exterieur in de steigers

16-07-2024, 11.58 uur

Disneyland Paris is begonnen met ingrijpende werkzaamheden bij achtbaan Hyperspace Mountain. Hoewel de rollercoaster voorlopig gewoon operationeel is, verscheen achter de futuristische koepel een enorme steigerconstructie. Het exterieur van de bekende attractie is al geruime tijd in slechte staat.

Op veel plekken oogt het decor afgeleefd. Bovendien is een groot deel van de verlichting defect. Het lijkt erop dat Disney daar eindelijk iets aan gaat doen. Verder wordt gewerkt aan een nieuwe onderhoudsruimte, aan de achterzijde van het attractiegebouw.

Daarvoor zijn groene bouwschuttingen neergezet tegenover het Discoveryland Theatre, waar 4D-film Mickey's PhilharMagic wordt vertoond. De steigers werden ingepakt met wit zeil. Disneyland heeft zelf nog niet gecommuniceerd over het onderhoudsproject.

Jules Verne
Veel Disney-fans hopen al jaren dat de overdekte achtbaan uit 1995 wordt teruggebracht in de originele staat. Sinds 2017 heeft de coaster een Star Wars-thema. Dat was bedoeld als een tijdelijk concept, maar zeven jaar later is de Star Wars-overlay nog steeds aanwezig. Oorspronkelijk stond de attractie in het teken van een verhaal van Jules Verne, onder de noemer Space Mountain: De la Terre à la Lune.























Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be