Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Video: vernieuwde show bij Max & Moritz in de Efteling

02-07-2024, 21.23 uur

De muzikale show bij Efteling-achtbaan Max & Moritz is vernieuwd. Op het Max & Moritzplein treedt net als vorig jaar de Anderberg Musikverein op, een Duitse muziekkapel. Deze zomer is wel gezorgd voor nieuwe liedjes, andere verhaallijnen en meer onderlinge interactie.

De kapel speelt bekende Duitse nummers met een twist. Twee personages uit het verhaal van Max & Moritz, moeder Frau Schmetterling en bakker Krümel, kregen een prominentere rol in de veertig minuten durende voorstelling. Bovendien werd een prieeltje neergezet op het dorpsplein, zodat de act ook kan doorgaan bij regen.

De muziekvereniging viert een zomerfeest, maar kwajongens Max en Moritz blijken enkele streken uitgehaald te hebben. Zo hebben ze een feestelijke vlag omgeruild voor een onderbroek van Frau Schmetterling. Verder zien kijkers hoe Krümel zijn bakkerij probeert te redden en hoe de voorzitter van de fanfare verliefd wordt op Schmetterling.

Fabula
In de show knipoogt men ook naar de opvallende groene loods van de attractie Fabula, die wordt aangeduid als "de Anderberg". "Het hele jaar groen", klinkt het. Er zijn optredens tussen 16.00 en 20.00 uur. Op het plein bij Frau Boltes Küche en Bäckerei Krümel staan ook hutjes met eten, drinken en spellen. Max en Moritz laten zich overdag zien.



Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be