Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde

Brandweer haalt bezoekers van Bellewaerde uit vastgelopen attractie tijdens regenbui

29-06-2024, 19.55 uur

Enkele bezoekers van het Belgische pretpark Bellewaerde Park hebben een pechdag beleefd. 37 personen kwamen vanmiddag vast te zitten in de 16 meter hoge kantelende toren El Volador. Ze moesten één voor één bevrijd worden door de toegesnelde brandweer. Tot overmaat van ramp begon het tijdens de evacuatie te regenen.

Twaalf dagen geleden, op maandag 17 juni, viel de attractie ook al stil. Toen kon men de toren na een half uur resetten, zodat de brandweer niet in actie hoefde te komen. Vandaag was opnieuw sprake van een technisch defect, maar dit keer hadden de betrokkenen minder geluk.

Vanwege het slechte weer zijn er regenponcho's uitgedeeld. Hulpverleners haalden de inzittenden met behulp van een hoogwerker uit de gondel. Volgens een woordvoerder was sprake van "stilstand door een fout in het uitlezen van een sensor". "Daardoor raakt de attractie in een automatische veiligheidsmodus, oftewel stilstand. Iedereen heeft poncho’s gekregen tegen de regen en maakt het goed."

Wachten
Er vielen geen gewonden. Volgens ooggetuigen kwam de brandweer na ongeveer een uur wachten ter plaatse, rond 17.30 uur. Toen kon de reddingsoperatie beginnen. Dat duurde zo'n anderhalf uur. Bellewaerde ving de bezoekers op. Ze ontvingen ter compensatie een warme maaltijd.

El Volador is een attractie van het type topple tower, in 2005 gebouwd door het Duitse bedrijf Huss Park Attractions. Een cirkelvormige gondel met veertig zitplaatsen wordt omhoog gebracht langs een enorme paal, die vervolgens op en neer kantelt. De afgelopen jaren vonden vaker evacuaties plaats. In 2021 kwam de attractie om die reden ook al in het nieuws.







Meer Bellewaerde
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be