Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling: Danse Macabre

Nieuwe Efteling-attractie Danse Macabre staat op de plattegrond

01-07-2024, 18.41 uurBeeld: @arendo_geense

Danse Macabre is verschenen op de parkplattegrond van de Efteling. Wie de nieuwe zomerversie van de kaart bekijkt, kan de middeleeuwse abdij al zien liggen. Tot nu toe waren alleen toiletgebouw De Laetste Hoop en kruidenierszaak In den Swarte Kat aanwezig op de plattegrond.

Nu het buitengebied van Danse Macabre de voltooiing nadert, is de volledige attractie zichtbaar geworden. Naast het vervallen bouwwerk zien we ook de complete - deels overdekte - buitenwachtrij, met de Kruysgang, de Kruydentuyn, het Kerkhof en de brug in het Huyverwoud.

Ook horecapunt 't Koetshuys, waar straks popcorn en suikerspinnen verkrijgbaar zijn, kreeg een plekje. Op het kerkhof liggen de graven van orkestleden die op raadselachtige wijze zijn verdwenen. Bovendien vinden we er een mausoleum van dirigent Joseph Charlatan.

Openingsdatum
Danse Macabre gaat naar verwachting in oktober open. De Efteling heeft de openingsdatum nog niet bekendgemaakt. De zomerplattegrond bevat ook nog een ander nieuw element: het Zomerstrand van Carnaval Festival-figuren Jokie en Jet, met kraampjes, tenten, een luchtballon en een springkussen.



Meer Efteling: Danse Macabre
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be