Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland presenteert eigen zomerlied: Een Hoed Vol Avontuur

12-07-2024, 12.46 uur

Een Hoed Vol Avontuur is de titel van een nieuw themalied van Bobbejaanland. Het Vlaamse attractiepark trapt de zomer af met een eigen nummer, waarin een ode wordt gebracht aan een dagje uit in 't plezantste land. Het resultaat is vanaf vandaag te beluisteren via Spotify.

Hoewel de melodie en tekst wel wat weg hebben van artificial intelligence, gaat het om een originele productie van zanger en acteur Jérémie Vrielynck en tekstschrijver Timo Descamps. Vrielynck komt het lied zelf ten gehore brengen tijdens zomeravonden in Bobbejaanland. Op vijf zaterdagen tussen 27 juli en 24 augustus is het park open tot 21.00 uur.

De zanger, die momenteel een hoofdrol vertolkt in de Studio 100-musical 14-18, treedt dan steeds anderhalf uur lang op met zijn band, onder de noemer Jérémie Vrielynck Live. Eerder speelde Vrielynck mee in Hairspray en diverse Ketnet-musicals. "We zijn enorm blij dat Jérémie tijd kon maken in zijn drukke agenda", zegt een woordvoerster van Bobbejaanland.

Cowboyhoed
Ze noemt Een Hoed Vol Avontuur iets "om fier op te zijn". De titel is niet alleen een verwijzing naar oprichter Bobbejaan Schoepen, die een cowboyhoed droeg, maar ook naar het huidige logo van Bobbejaanland. Daarin wordt een hoed gecombineerd met een achtbaan.

Het park spreekt zelf over een "nieuwe oorwurm". De laatste keer dat Bobbejaanland een eigen themalied lanceerde was in 2010, toen de zogeheten Fun Brigade optrad met het Plezantste Lied ter Wereld. Het concept was geen lang leven beschoren, maar het nummer bereikte wel een cultstatus onder fans.

Refrein
Het refrein van Een Hoed Vol Avontuur begint als volgt: "Een hoed vol avontuur, plezier dat eeuwen duurt. Waar kan je dromen? In... Bobbe-Bobbejaanland!" Even later klinkt: "Heen en weer naar de overkant, er is altijd sfeer in 't plezantste land. Spring in het avontuur, een feest dat eeuwig duurt, dus volg je dromen in... Bobbe-Bobbejaanland!"

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be