Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Spirou Provence

Frans pretpark neemt nabijgelegen waterpark over

02-07-2024, 17.12 uur

Attractiepark Parc Spirou in Zuid-Frankrijk, dat in het teken staat van stripfiguren, heeft een bestaand waterpark overgenomen. Het naburige waterparadijs Wave Island is voortaan eigendom van het pretpark. Beide bestemmingen liggen naast elkaar, op enkele minuten loopafstand.

Het waterpark, geopend van juni tot en met september, is jaarlijks goed voor zo'n 150.000 bezoekers. Er zijn glijbanen en andere waterattracties te vinden, op een oppervlakte van ruim 5 hectare. Parc Spirou, met attracties rond striphelden als De Smurfen, Lucky Luke, Robbedoes en Marsupilami, verwelkomde vorig jaar nog 320.000 gasten.

Wave Island stamt uit 2016, Parc Spirou opende twee jaar later. "Door Wave Island te integreren wil Parc Spirou het aanbod diversifiëren", laat het management weten. Het waterparadijs moet de komende jaren "fors evolueren". "Deze transformatie zal in het teken staan van de waarden en de kennis van Parc Spirou."

Verblijfsaccommodaties
Zo moet "een echte vrijetijdsbestemming in Zuid-Frankrijk" gecreëerd worden, zegt algemeen directeur Hervé Lux. Het is de bedoeling om te groeien richting 600.000 bezoekers per jaar. Op de middellange termijn wil men ook verblijfsaccommodaties in stripthema ontwikkelen.



Meer Parc Spirou Provence
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be