Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-boottocht De Zes Zwanen weken dicht door technisch mankement

03-07-2024, 22.09 uurBeeld: @Coshira_, @cindy_ve

Het sprookje van De Zes Zwanen in de Efteling kampt met technische problemen. In mei en juni was de boottocht in het Sprookjesbos bijna twee weken gesloten vanwege werkzaamheden. Op zaterdag 8 juni vond de heropening plaats, maar het plezier was slechts van korte duur.

Al sinds woensdag 12 juni is de attractie niet meer toegankelijk. Inmiddels zijn we drie weken verder en kunnen bezoekers nog steeds geen vaartochtje maken door het slot. De vijver staat leeg. Er is sprake van een defect onderdeel bij de aandrijving van de boten, vertelt een woordvoerder aan Looopings.

De levertijd is behoorlijk lang. Op dit moment verwacht de Efteling dat de mini-attractie tot en met maandag 15 juli buiten gebruik zal zijn. Die datum wordt ook genoemd op de openbare onderhoudskalender op de Efteling-website. De actuele status is zichtbaar in de Efteling-app.

Botenmolen
Bij De Zes Zwanen, geopend in 2019, wordt een klassiek sprookjestafereel gecombineerd met een attractie: een botenmolen met zes vaartuigen in de vorm van zwanen. Het mechanisme is afkomstig van het Duitse bedrijf Metallbau Emmeln.





Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be