Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Honderd jaar Burgers' Zoo in Arnhem: jubileumpin met beperkte oplage

04-07-2024, 13.12 uur

Dierentuin Burgers' Zoo komt met een verzamelobject ter gelegenheid van een historische mijlpaal. Het dierenpark in Arnhem bestaat deze maand precies honderd jaar: op 23 juli is het een eeuw geleden dat Burgers' Zoo de poorten opende op de huidige locatie. Vanaf vandaag ligt een speciale jubileumpin in de winkel.

Het souvenirtje is geïnspireerd op een bekende bewoner van het park: het aardvarken. "Een iconisch dier voor ons dierenpark én de stad Arnhem", zegt marketingmanager Kim Huijing. In 2013 schonk Burgers' Zoo een gigantisch kunstwerk aan de stad: het zogeheten Feestaardvarken van kunstenaar Florentijn Hofman.

Dat werd een geliefd speelobject voor kinderen. "Arnhemmers zijn welbekend met deze charismatische diersoort", aldus Huijing. Bovendien is Burgers' Zoo het enige dierenpark in Nederland waar aardvarkens te bewonderen zijn. De dierentuin coördineert ook het Europese fokprogramma.

Aantrekkingskracht
De jubileumpin is vanaf vandaag voor 5 euro verkrijgbaar in de Burgers'-shop, maar de oplage is beperkt. "Het speldje oefent daarmee een grote aantrekkingskracht uit op fans en verzamelaars", denkt een woordvoerder. Vorige maand bracht de dierentuin al zeven verschillende algemene pinsets uit, met diverse diersoorten en een logo.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be