Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Heide Park Resort

Video: megaknuffel aangereden door achtbaantrein

04-07-2024, 22.17 uurBeeld: PlanIt Park

Een botsing tussen een achtbaan en een enorme knuffel is voor de knuffel niet goed afgelopen. Bij de elektrisch aangedreven rollercoaster Grottenblitz in het Duitse pretpark Heide Park kwam een ronde olifantenknuffel op het spoor terecht. Medewerkers besloten de attractie niet stil te zetten.

Het gevolg: toen de trein stapvoets het station in reed, werd de olifant langzaam maar zeker overreden door de locomotief. Dat is te zien op merkwaardige beelden van fanpagina PlanIt Park. Het filmpje met de titel "Farewhell Mr Elephant" is via TikTok al bijna 100.000 keer bekeken.

Waarom het personeel niet koos voor een noodstop is niet duidelijk. "Dit is een reminder om er altijd voor te zorgen dat je spullen veilig zijn opgeborgen als je in een achtbaan gaat", schrijft de filmer. "Gelukkig bleef iedereen ongedeerd, behalve de olifant helaas."

Mack Rides
Grottenblitz, geopend in 1985, is een powered coaster van fabrikant Mack Rides. De topsnelheid bedraagt 45 kilometer per uur. Het attractietype is vergelijkbaar met Max & Moritz in de Efteling, Dynamite Express in Drievliet en Bob Express in Bobbejaanland.



Meer Heide Park Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be