Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Droom komt uit voor zingende pretparkfans: optreden bij achtbaanbouwer Vekoma

05-07-2024, 13.33 uur

Voor twee jonge pretparkfans is een droom in vervulling gegaan. Brandon Dogger (17) en Twan Folbert (26) uit Almelo maken zelf pretparkliedjes voor hun YouTube-kanaal Rides4Life. Onlangs presenteerden ze een nummer over de Limburgse attractiebouwer Vekoma: een parodie op het Songfestival-nummer Europa van Joost Klein. Tot hun grote verbazing werden de jongens uitgenodigd om op te treden bij de fabrikant.

"We kregen een mail van Vekoma met de vraag of wij wilden optreden tijdens een zomerborrel in de fabriek", vertelt Dogger aan Looopings. Die kans grepen de fans met beide handen aan. Het werd "een dag waarvan we nooit hadden durven dromen". "We kregen eerst een uitgebreide rondleiding van ruim drie uur en vervolgens was het tijd om het podium op te gaan."

Daar brachten de twee hun Vekoma-lied ten gehore, met het refrein "Ik stap in Vekoma, rijd het tot ik doodga, Vekoma-a, Vekoma-a". "Natuurlijk zijn wij geen professionele zangers, maar dit was zo bijzonder", aldus Dogger. "We konden het pas geloven toen we ons hadden aangemeld bij de receptie."

Directrice
Het bezoek én het optreden zijn vastgelegd op video. Dogger en Folbert werden verwelkomd door Vekoma-directrice Anne-Mart Agerbeek en president-commissaris Har Kupers, die zelf ook meezongen en dansten op het lied. Als toegift volgden er ook nog enkele andere nummers.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be